Afsluitende blog van een geweldige reis

31 juli 2024 - Dalfsen, Nederland

Hallo, daar zijn we eindelijk weer 😊. Even 2 dagen vrijaf genomen van m'n blog, maar vooral omdat er niet veel boeiends te melden was. Niet dat er helemaal niets boeiends gebeurde... Op zondagavond zagen we vlak voor onze camper 4 rendieren van de heuvel afkomen. Eindelijk wild! 🤗 En 20 minuten later een groep van een kleine 20. Zo leuk! Behoorlijk in de rui. En wat eten ze nou toch van de gravelweg? 🤔 Heb een kort filmpje van ze geüpload.

Maandagochtend, om 8.45 uur, begonnen we aan onze rit naar Oslo. We rijden net 20 minuten, weer een groep rendieren. We denken dezelfde als gisteren. Leuk toetje wel. Met al de schoonheid die we gezien hebben onderweg, was de rit naar Oslo wel wat saai. Meer dorpjes en vooral veel dezelfde bomen, maar nog wel heuvelachtig. Wel veelal 80 en dat is in Noorwegen hard rijden 😆. Alleen na Oslo is het 100 en 110. Wat ons opvalt is dat we heel veel elektrische auto's zien en veel oplaadpunten. Google vertelt mij dat 80% van de nieuw gekochte auto's in 2023 elektrisch was 😱. Maar wel raar dan dat we nauwelijks zonnepanelen op de daken hebben zien liggen?

We gaan op dezelfde parkeerplaats als de heenweg overnachten. En rijden dus ook langs datzelfde meer waar ik mijn eerste bad in het wild heb genomen. Dus wat doet Eetje 🤭. Maar via een andere P ging er een paadje rechtstreeks naar de steiger, dus niet over straat 🤭. En het was 22 gr dus het water viel mee en eindelijk gedobberd! Diana? Nope, die kreeg ik niet mee, dus dat werd een douche. Op een rustige parkeerplaats dus privacy.

Dinsdag vertrekken we richting het zuiden van Zweden. Heb echt niks boeiends over die rit te vertellen. Alles ging gemakkelijk. Enige oponthoud was 10min file bij de grens, omdat we er langzaam doorheen moesten rijden en je er uitgepikt kon worden. Maar was niet het geval. Later lazen we dat we geen zuivel en vlees mee de EU in mochten nemen 🫣.

We doen nog even een dump, zonder water, want genoeg...dachten we 😬. We rijden ong 45 min door de Zweedse tarwe-en gerstvelden. We parkeren om 16.00 uur naast een heel mooi kasteel 😍. We houden er van. Hier gaan we overnachten. Sinds de dump had Diana heel veel jeuk. Toen we van het kasteel terugkwamen keken we even goed. Ieniemienie vliegjes op ons lijf en kleren. Aha, de jeuk! Maar ik had er geen last van gelukkig. Het was 24° dus we dachten eindelijk buiten te gaan zitten. Not 😏. En dat water? Dat loopt drastisch terug. Voor het eerst! Maar ja, die douche nekt ons. Meestal doen we dat net voor de dump. Nu erna.

Woensdag zijn we om 6.40 uur vertrokken, voor de laatste etappe, een lange etappe. Verwachting thuis tussen 20 en 21 uur. Logischerwijs zou je denken, waarom dinsdag niet wat langer doorrijden. Nou, in Denemarken mag je niet wildkamperen en in Zweden wel. En we wilden de vakantie met alleen wildkamperen niet afsluiten op een camping. ☺️ Dus nu staan we op 45 min rijden van de grens met Denemarken. Maar de heenweg hebben we dat ook gedaan. Eerst gaan we naar een supermarkt om water te kopen. Voor de wc, handen wassen en drinken. Om half 7 al open! En Diana heeft het nog 1 uur zien worden, van de jeuk 😬, dus zij begint met rijden en hoopt daarna nog wat te slapen.

Het viel ons in Noorwegen op dat we geen vliegenlijken op het raam hadden. Dat is nu veranderd! 😂 Als ik nu nog zou filmen zou het niet goedkomen denk. Dan zou het beeld scherpstellen op de lijken ipv de omgeving 😅.

Wat was het een prachtige en enerverende reis die we samen hebben gemaakt! We hebben genoten van het wildkamperen en ik van het badderen in het wild. Elke keer als we langs een camping reden, zeiden we: no way! Ik vond de campings hier ook niet sfeervol. Wel mooie uitzichten. We waren een goed team met alle taken die uitgevoerd moest worden. En Diana vertrouwde volledig op mijn planning. En ze heeft elke dag lekker voor me gekookt. En hield er veelal rekening mee dat bepaalde situaties op de weg angstig voor mij waren. Dikwijls liet ik haar schrikken door mijn schrik 😬. Maar ja, we staan gewoon anders in het leven. Ik handel voordat er gevaar dreigt, voor Diana is het dikke prima pas te handelen als het gevaar zich aandient. Wat mij betreft geen kwestie van goed of fout, maar evengoed stress, voor beide partijen 😅. Maar goed, zij heeft het meeste gereden en we hebben het gered zonder brokken 😆.

Diana heeft nog 3 weken vakantie, dus genoeg tijd om mentaal en fysiek weer bij te komen. Ik ga zondag weer aan de slag en dat is prima. We zijn beiden voldaan, dus hadden vrede met het einde.

Mijn planning? Tja, die was zo goed als spot on. Altijd fijn! 🤗 Geeft me enorm veel rust tijdens een vakantie. Het verbaast mezelf ook steeds dat die planning goed gaat, maar goed, met het internet van tegenwoordig is dat plannen ook goed mogelijk! Op sommige momenten wonnen we wat tijd en soms namen we ergens meer tijd voor. Ik had tegen mezelf gezegd tussen de 5500 en 5600km. Het zijn er uiteindelijk 5461 geworden 🤗. Volgens google maps...We zien geen kilometerstand in de camper. Zullen we nog wel horen van de verhuurder... Ik heb weleens overwogen om er mijn werk van te maken, maar ik weet dat ik daar te onzeker van word, want ben bang dat ik iemands vakantie verpest. Onder druk presteer ik minder, want dan neemt mijn hoofd, ipv mijn gevoel, de overhand. En dan maak ik fouten...

De camper was, buiten 2 momenten om (we stonden te schuin, dus de handrem was niet sterk genoeg en we rolden door 😬), fantastisch. Er zat echt een turbomoter onder. We reden in z'n 3 een berg op. Sterker dan mijn auto! 🤣 De matrassen waren ook fijn. En wij sliepen altijd met daglicht, maar we konden het goed donker maken. En stroom hebben we altijd zat gehad. Het nadeel was dat je veel herrie hoort tijdens het rijden, dus muziek luisteren was niet fijn. Was verder een goeie keus dus 👌.

De terugreis hebben we niet als vervelend ervaren, dus niet gedacht: pfff, wat is het nog ver. Just in the moment 🤗. Behalve toen we honger kregen 😆. Dus ff traditiegetrouw Mc-en. En om en om rijden. We hadden wel ontzettend veel (inhalende) vrachtwagens op de weg, wat niet altijd even prettig was. En wat files in DL. We zijn om 20.55 uur thuisgekomen. Diana heeft vanmorgen onderweg nog wat geslapen en we zijn allebei de rest van de dag fit gebleven. Morgen de camper uitruimen en dan uitrusten 🫣.

Leuk dat jullie ons gevolgd hebben en tot de volgende! 👋 En een fijne vakantie voor diegenen die nog gaan!

1. Anneke T.:
    31 juli 2024
    Klinkt als een topvakantie!! Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn. En erg leuk om jullie weer te volgen. 😘
  2. Wendy Bellekom:
    Welcome home meiden!! Leuk om weer mee te lezen!! 🤗
  3. Paul:
    31 juli 2024
    Dankjewel voor de mooie blog's.
    Fijn dat jullie veilig thuis gekomen zijn.
    Jullie kunnen terug kijken op een mooie vakantie.
  4. Jopie:
    1 augustus 2024
    Hé Diana en Elise bedankt voor jullie mooie verhalen.Zal het weer gaan missen😘Bedankt
  5. !neke:
    1 augustus 2024
    Ha Diana en Elise.
    Wat hebben jullie een fantastische vakantie gehad! En wat was het leuk om 'met' jullie mee te mogen. Bedankt voor de leuke verhalen, prachtige foto's en filmpjes. Bedankt en liefs..
  6. Marieke:
    3 augustus 2024
    Hi Diana en Elise,
    Wat een mooie vakantie hebben jullie gehad!
    Bedankt voor de leuke verhalen en foto's. Ik heb ervan genoten. Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn. Liefs en groetjes.