Vertrekdag
8 september 2025 - Zwolle, Nederland
Vanmorgen om 10.15 uur begonnen met opruimen. In etappes wat dingen gedaan, waaronder ook een deel van de haringen eruit. En dan maar wachten totdat de tent droog is. Gelukkig houd ik het droog tot in ieder geval 15 uur. Dat is ook de tijd waarop ik me focus als vertrektijd.
Het spannendste deel is: hoe ziet mijn zeil er uit aan de onderkant? Er ligt wel plastic onder maar dat is geen garantie. Om 13.15 uur vond ik mijn tent droog genoeg. Tentstokken eruit en dan de onderkant bekijken. Ik maakte wel een fout. Ik had alle haringen eruit gehaald, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Maar goed, lesje...nu zat ik te stoeien om de stokken van binnenuit eruit te krijgen, omdat ik het tentdoek ongewild meetrok. De onderkant valt me ietwat tegen. Daar ga ik nog wel een zware kluif aan hebben. Is sowieso een hele klus in je eentje! 😅 Ik deel de tent altijd op in 3 delen. Deel 1 en 2 schoon en droog, maar deel 3 is oprollen, schoon en droogmaken. Dat is in je eentje geen doen. En toen gaf ik het op. Dus als het in NL droog is, woensdag dus, dan gaat de tent nog een keer uit de zak en dan gewoon op de stenen ondergrond nog een keer een poging wagen.
Toen alles ingeladen was, ben ik nog gaan douchen, want dat was nodig. Daarna afmelden bij de receptie. Achteraf electriciteit betalen. Nou daar ga ik krom van liggen zeg! €0,80 🤣🤣🤣. Dus precies 1 kwh. Alleen telefoon en powerbank opladen. En klokslag 15 uur loop ik naar de auto. Hoe doet ze het toch weer...
Ik verwachtte wel enige drukte ivm de spits, maar ik heb alleen bij Köln 15 min oponthoud gehad en verder op het gemakje honderd ivm de volle auto. En om 20.40 uur thuis. Morgen tussen de druppels door de auto uitpakken.
Het is goed geweest zo. 1 wandeling had ik nog graag willen doen, maar het zij zo. Deels heb ik die een andere keer al een keer gelopen. Ik heb vooral het gevoel dat ik er goed aan gedaan heb. En heb evengoed genoten van wat ik wel heb kunnen doen. Het was ideaal om alles met de bus te kunnen doen. Het is geslaagd! Bedankt voor het volgen en tot de volgende...Die voorlopig niet komt...😬😊.
Hessel:8 september 2025Nou hoop dat je veilig thuis bent gekomen en het waren weer mooie boeiende verhalen en foto's
Elise:8 september 2025Veilig en wel Hessel! Dankjewel. Moest wel iets meer moeite doen, want het was niet makkelijk om deze wandelingen te beschrijven 😅. Teveel van hetzelfde. Maar het wandelen zelf bleef leuk gelukkig.
Wendy Bellekom:8 september 2025🤗♥️