Aangekomen in Zweden
13 juli 2024 - Barsebäck, Zweden
Yo yo, here we go! 🤗 Na een bijzonder slechte nacht voor beiden (maar dat ben ik wel van mezelf gewend de nacht voor de vakantie 😅) zijn we om 6.25 uur met ons tijdelijke huis vertrokken. De eerste 2,5 uur in NL en DL over provinciale wegen met rotondes en stoplichten. Dat was meteen even goed oefenen met op tijd remmen, met dit gevaarte. Ik kijk even weg en oepsie, tever naar rechts 😬. Maar Diana waarschuwde en het ging nog goed 😅.
In DL kwamen we een drietal wegwerkzaamheden tegen met files tot gevolg...uiteraard 😆. Wat mooi was om te zien is dat links ver links en rechts ver rechts gaat rijden om zo een doorgang voor calimiteiten te maken (zie foto). Ook veel regen gehad. De ruitenwisser doet wel raar. Als er te wening water op het raam zit klappert de ruitenwisser op het raam en lijkt wat te vervormen. Maar na contact met de eigenaar is het een bekend probleem.
Denemarken was echt een eitje! Rustige en goeie wegen, practisch geen vrachtwagens. En veel grote wilde bloemenvelden met verschillende kleuren langs de weg. Erg mooi. En soms lachen om de taal. Bij de tolpoortjes stond slet, wat cancelen betekent. En aktif fartcontrol! 🤣🤣🤣 alleen grappig voor de mensen die Engels kunnen 😜). Betekent actieve snelheidscontrole. Maar het rijden van DK naar Zweden was een rib uit ons lijf 😱. We moesten 2 tolbruggen over. Nou hou je vast: de ene is 9km en kost €83 enkel en de andere 18km en kost €276 retour!! Ik was er op voorbereid, maar ik kan er maar niet over uit 🤔.
Vlak over de grens met Zweden ligt Malmö. In een dorpje ernaast, langs de zee wilden we parkeren. De planning was aankomen tussen 7 en 8 uur. Klokslag 7 uur! 🤭🤗 Eerst eten. Beiden bijna non stop rommel de bommel gehad, wat we ook aten. Een van Egmonden trekje noemde Diana het. Toen waterpas checken. Nope. 2 blokken onder 2 wielen. Nope. Kan ik iets met stelpoten. Maar Diana wist het niet meer. Wij bellen met de eigenaar. Lang verhaal kort: poten en krik alleen voor stabiliteit bij harde wind. Dus of rollen in bed of verkassen. Verkassen dan maar...1 plek was vol, nu staan we op een parkeerplaats in een klein dorpje. Staan redelijk waterpas. E haar gedrag verandert in zo'n situatie van zoeken. De gezichtsuitdrukking verandert, maar ben wel lief gebleven hoor 😂. Iets met geen controle? 🫣 Alles is een leerproces hè 😅.
We hebben vandaag 750km gereden. Morgen nog 550km naar Oslo.

Wow, zoveel kilometers afgelegd al :) Wat fijn dat bijna alles volgens planning verloopt. Ik moest erg lachen om de taalgrapjes. Laat vooral weten als jullie er nog meer van tegenkomen :)
Nu uitrusten en hopelijk verloopt de reis naar Oslo voorspoedig 🤞🏽