Wat voor een dag wordt het? 🤔

22 juli 2024 - Øyestølsvatnet, Noorwegen

Dat was geen beste nacht 🙄. Eerst schommelen door de wind (nee, er waren geen schapen in de buurt 😉) en daarna regen op het dak. Maar toch vroeg uit de veren, want weer een lange dag. Toch? Het is erg mistig buiten 🤔. Maar gaan we dan wel een waterval in een mooie vallei zien? We weten het snel want het is maar 15min rijden. We zien niets, alleen maar dikke mist. We horen wel wat 😄. Speciaal voor jullie heb ik een foto toegevoegd, de 1ste, van hoe we het hadden kúnnen zien.

Diana gaat nu eerst even bellen met de verhuurder. Hij is graag op de hoogte en we hebben 2 kleine beschadigingen binnen. Hij helpt ons dit op te lossen. En dan boodschappen doen en op naar het treinststion van Flåm. We willen een tochtje met de trein door de bergen doen. Het weerbericht zegt de hele dag kans op regen en als ik wil reserveren krijg ik als 1ste optie pas 16.15 uur en we zouden er half 1 al zijn. Dus onzeker allemaal, want 16.15 uur vind ik te laat...We rijden door een tunnel, waar in een deel steeds veranderende kleuren licht verschijnen. Blijft mooi. Noorwegen telt meer dan 900 tunnels en ik denk dat wij daar al zeker 70 van gehad hebben 😅. Een  fietslifter voor de tunnel, want tja, een fiets mag vaak niet door de tunnel. Aha, nu weten we ook waarom we zo weinig wielrenners zien!

We parkeren de camper en lopen naar de ticketbalie. En er is nog genoeg plek voor de volgende om half 2. 🤗 Snel terug naar de camper om eten mee te nemen en zitten maar. De rit omhoog is 20km, 1 uur en gaat van 2m boven zeeniveau tot 865m, 1 van de steilste treinrails en mooiste van Europa. Rechts zitten zou het mooist zijn, dus dat doen we. Huh? O kak, we gaan de andere kant op, dus zitten verkeerd 😂🫣. Maar we gaan ook dezelfde weg weer terug naar beneden dus dan zoeken we gewoon een andere plaats op 😅. Het is erg mooi en komen net als op de weg meerdere tunnels tegen. Halverwege stoppen we bij een grote waterval, waar we 5min uit mogen stappen. Er begint muziek te spelen en er kwamen afzonderlijk van elkaar 2 vrouwen in rode jurken tevoorschijn die in Noorse stijl gingen dansen. Ik kreeg er een beetje een brok van in mn keel 🤭. Goed kijken in het filmpje die ik geupload heb. Is wel zonder geluid, maar ik zal zo de filmpjes van die waterval afzonderlijk uploaden.

We gaan weer terug, aan de goede kant van het raam en dat heeft zeker ook hele mooie uitzichten. Was genieten. Gelukkig maar, want een kaartje kost €63 🤑. En omdat we best moe waren na de slechte nacht stelde Diana voor om even fast food te doen bij het station. Het was vroeg maar vond het een goed idee. Even een keer niet koken en afwassen 😅.

Nog een uur rijden naar onze overnachtingsplek. Flink stijgen! Wederom veel en kunstige tunnels. En wederom een mooi plekje, omsloten door bergen, langs een meer, een waterval en een snelstromend riviertje. En uiteraard met schaapjes...Wel jammer, ons plekje zit al in de schaduw. Maar ach, we klagen niet. Uiteindelijk, ondanks de dichte mist, de voorspelde regen, die er nauwelijks is gevallen, en de vermeende niet beschikbare tickets, hebben we toch gewoon weer een geslaagde dag gehad 🤗.