Naar en langs het meer van Bondhusdalen

20 juli 2024 - Tysse, Noorwegen

Gisteravond ging de camper een paar keer heen en weer. Van de wind? Nope. Van schapen die jeuk hadden! 😂 We waren de enigen die daar overnachtten en werden wakker met de zon op de bergen en heel veel blauwe lucht. Vooruitzicht: 26 gr. Toe maar!

8 uur rijden we weg, een uur rijden, waarvan driekwart dezelfde weg als gisteren. Dus weer door de tunnel van 10km. We waren net wakker, maar Diana haar ogen vielen bijna weer dicht zo saai vond ze de tunnel 😆. Maar ik reed mensen, geen schrik 😉. De parkeerplek heeft nog ruimte gelukkig.

Daar gaan we. De verwachting is 4 uur. Diana zei: het doel is om vandaag níet te vallen. We gaan het meemaken 🤞. We beginnen op een breed gravelpad, wat een uur doorloopt tot het meer. Ben ik niet zo van, maar met deze omgeving is het dikke prima 😍. Langs een wildstromende rivier. In zo'n omgeving voel ik mij het allergelukkigst. En Diana kan er ook van genieten 🤗. En die kleur van het water, pfff.

Het was gelukkig nog rustig, dus geen hordes mensen. Ik zat al voor te genieten, want ik wist hoe mooi het meer ging worden 😊. En dan vooral... dat bootje 😍. Wat een plaatje!! En die weerspiegeling weer! 😍 We volgen het pad langs het meer. Dit wordt meer stenig en steeds ietsje technischer. We komen bij een woeste waterval en daar eten we wat.

De bedoeling is doorlopen naar een punt waar je zicht hebt op een kleine gletsjertong. Na een technische klim, kregen we uitzicht op een strandje. We zagen dat we weer helemaal naar beneden moesten en dan steil omhoog. We waren nu 2 uur onderweg en moesten zeker nog 45min verder. Ik beoordeelde dat het eindpunt het dat niet waard was en wilde niet na 18.00 uur bij volgende overnachtingsplek komen. En we waren beiden voldaan, want het was prachtig.

Zoals zo vaak dezelfde weg weer terug. Het was duidelijk drukker geworden. Is het blotenbastendag hier ofzo? Veel mannen bloot. Diana zei dat ze het testosteron kon ruiken 🤣. O hé, en daar komt de 1 na de andere BH langs 😆. Nu wij nog... of niet? 🤭 Eenmaal op het gravelpad viel mijn mond open. Kijk haar gaan dan! Diana liep gewoon sneller dan ik! 😂 Hé E, een prikvlieg achtervolgt je. Zwik, poef, lig. Daar gaat ze dan! Nu de beurt aan Diana om door de enkel te zwikken 🫣. Maar het was vooral schrik. Ook wel wat pijn, maar gelukkig hoge schoenen, dus net als bij mij valt het mee 😅. We zijn 3,5 uur onderweg geweest.

We gaan weer een stukkie rijden. In de richting van Bergen, maar niet helemaal. Wéér door die tunnel 😆. En weer een ferry. Al turend over zee heb ik tijd om te reflecteren. Ik schoot even vol, want we hebben al zoveel moois gezien! We zagen een meer. Even pootje baden. Baddertijd? Ff proeven. Het water is een beetje zout. Nee doe maar niet. Boodschappen doen. Ik ga beginnen aan de blog en Diana gaat boodschappen doen. Die is dan in haar element. Ikke niet 😊. Tenminste, niet als er tijdens het shoppen besloten word wat te eten. Ik doe het beter met een lijstje 😅.

O, hé, wacht, wat zie ik nou op Maps? Gaan we naast een meer slapen? Dat bied kansen! 😂 We stoppen nog bij de mooie Steinsdalsfossen waterval en een half uur later rijden we een smal weggetje op richting de overnachtingsplek. Bij wat lijkt een waterkrachtcentrale. We zijn niet de enigen. Poeh hé, wat is het weer een mooi plekje. Mooier dan ik had verwacht. En we stappen de camper uit op het gras. Eindelijk! Dat miste nog 🤗.

Badpak en bikini aan. Diana gaat het proberen! Het is 26 graden dus kom maar op. We lopen langs het water naar een stukje wat ons privacy geeft. Dus wassen en ikke ook benen scheren 🤣. En ik had het naar mijn zin joh! Haha. Ik kreeg er de slappe lach van 🤭. En ja het was koud, maar het wende snel en ja, zelfs Diana heeft het gedaan! 👏 We moesten meteen weer terug naar de camper want we werden opgegeten door de steekvliegen. Bij de camper lieten ze ons met rust, dus genoten van het weer.

PS. Filmpje duurt lang. Ga ik pas uploaden na plaatsen blog

1. Anneke T.:
    20 juli 2024
    Whaha...schapen die jeuk hadden 🤣. Prachtige uitzichten weer 😍.
  2. Hanneke:
    Prachtige plaatjes 👌
  3. Wendy:
    Tjemig wat mooi.. 😍
  4. Nouriya:
    Nouriya:
    Wow, wederom een fantastisch mooie omgeving, zeg!

Hoe is het met je enkel, Diana?

Hilarisch van die schapen :D Tja, blote basten, daar kunnen jullie wel tegen, toch? Ik zou zeggen: geniet ervan en wat weerhoudt jullie ervan om ook niet in je bh rond te banjeren... Niemand die jullie daar kent en dan kun je ook dát afstrepen van je lijstje.

Veel plezier vanavond!
  5. Sylvia: