Autorit deel 1 was spannend
27 juni 2026 - Weiterstadt, Duitsland
Ha daar ban ik alweer. Was niet de bedoeling, maar anders wordt het verhaal morgen te lang 😬. Ik beloof een korter verhaal 😅. En ik beloof jullie alvast dat het verhaal goed afloopt 🫣.
Ik reed om 9 uur weg uit Scharnitz. Na een uur moest ik afscheid nemen van de bergen. Tot aan München verliep de rit voortreffelijk. Voor 90km lang hoefde ik geen 1 keer op de rem te trappen 🤗. En zelfs snelheidsbeperkingen waren er nauwelijks. Wel moest ik mijn interne GPS een paar keer gebruiken. Of mijn auto GPS of Google amaps deed raar en dan is alleen rijden wel lastig. Dan moet ik in een split second beslissen wat ik ga doen. Dat pakte 2 keer gelukkig goed uit.
Mijn airco is soso. Op de 1 of andere manier blies ie op een gegeven moment warme lucht. Als ik dan de airco uitzet krijg ik wel een paar minuten koude lucht van de ventilator. Totdat het weer 'op' was en dan werkte de airco weer 🤷🏼♀️. Na München zou er op 3 plekken oponthoud zijn waarvan 1 door een ongeval. Het was ondertussen al 38 gr dus stilstaan daar had ik geen trek in. Dus net op tijd de afslag voor een omleiding van 40km. Maar wel dezelfde tijd. Het liep heerlijk. Totdat we vol in de remmen moesten en vervolgens niet meer aan het rollen kwamen. En het was ondertussen 42 gr!!! Zelfs ik voelde dat zeer duidelijk. 🥵. Ik wist na 10 min stilstaan wel dat het een ongeluk moest zijn. En de temperatuur liep op en op.
Pas na een half uur reed er politie en berging langs. En ik maakte me toch best wel zorgen. Wat als de airco stopt? Ik ging buiten even roken, maar het was niet normaal heet. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar de temperatuur die de auto meette liep op tot 48 gr! Maar dat was bij stilstand. Maar meine Gute, wat was ik blij met de airco. Zie ik vanuit stilstand ook nog mijn benzinemotor een streepje teruglopen. Je gaat je dan een beetje gek maken, maar ik had nog 5 streepjes over, dus niet zo gek denken E.
Dat stilstaan blijft maar duren. Gelukkig heb ik een koeltas met koud drinken en een yoghurtje. Ff de binnenkant afkoelen. Ik heb ook geluk dat ik niet vol in de zon zit met mijn lijf! Vrouwen kijken vragend naar de berm of ze er kunnen plassen. Nope 😬. Ik hoef gelukkig nog niet maar ik besloot op het laatste moment naar baan 1 te gaan want dan kan ik tenminste 2 deuren tegen elkaar open zetten voor wat privacy 🤗.
En dan ineens gaan we na 1,5 uur rollen. En niet zomaar rollen, maar van 0 naar 100 in 2 minuten! 🤷🏼♀️ Ik vond het dikke prima 😂🙏. En dan hoor ik op de radio dat het morgen ook een hete dag wordt met mogelijk onweer. Tsja, wat gaan we daarmee doen dan hè.
Ik kom om 17.15 uur aan bij het hotel en bij het inchecken vraag ik of ik vanavond kan beslissen of ik nog een nacht blijf. Geen probleem. Ik besluit eerst naar een Kroatisch restaurant te gaan. Best exotisch hè, maar het enige wat ik nodig heb is een heerlijk malse biefstuk. En dat hadden ze! 😋 Het wordt morgen rond het middaguur in Weiterstadt, waar ik nu ben, 37gr en hogerop in DL 33 gr en geen onweer. Zoals het er nu voorstaat beslis ik bij het wakker worden. Ik wil eigenlijk al vroeg gaan rijden, maar het hangt ervanaf hoe makkelijk ik inslaap met deze warmte. Heb wel een ventilator gekregen. En als ik 23 uur nog niet slaap, dan wil ik denk voetbal kijken 😆. Maar ik hoop op morgen vroeg rijden, zodat ik niet op een werkdag hoef te rijden. Op naar deel 2...
Jopie:27 juni 2026Ja zeg wat een ellende daar in Duitsland hoorde het ook van mijn broer.Heel veel sterkte morgen en maar hopen dat de airco het blijft doen.En voor nu lekker relaxen.Groetjes 😘
Hessel:27 juni 2026Surprise Surprise toch nog een roadtrip verhaal nou mooi dat je het overleefd hebt beter dan : tuut tuut tuut max verstappen tuut tuut tuut max verstappen enz 😅😅